Utrechtse Veer

Leiden

 

In opdracht van een particulier is op dit moment in het historisch centrum van Leiden de bouw gestart voor een woning en een studio op de locatie van een oude bedrijfsloods. Oplevering: najaar 2017

Studie huisvesting voor 

vluchtelingen, studenten en werkende jongeren

 

Het COA en de Rijksbouwmeester hebben hiervoor in 2016 een ideeen prijsvraag uitgeschreven. SAPP heeft in samenwerking met MOVE Urban Architecture uit Den Haag een innovatief plan ingediend voor seriematige woningbouw. Deze is geinspireerd op de systeembouw uit de Wederopbouwperiode o.a gerealiseerd door Dura Vermeer uit Rotterdam. Hoewel wij niet door de 1e ronde kwamen, gaan we dit idee mogelijk toch met een marktpartij verder uitwerken. Wij vinden dat de thans geselecteerde plannen niet voldoende op deze thematiek ingaan.

Studie NOM

(Nul Op de Meter) woningen

 

We onderzoeken de mogelijkheden en willen corporaties overtuigen nu al dit niveau te gaan realiseren.

Schetsplan voor uitbreiding bedrijfspand 

Alphen aan de Rijn

 

Het voorstel betreft de uitbreiding van een bedrijfspand aan de Industriehaven en ontwikkeling van een maritiem dok. Momenteel worden met de gemeente de mogelijkheden besproken. 

 

 

 

Leiden Innovation Centre

3-D animatie

 

In opdracht van een vastgoedpartij is in 2013 op de locatie van een verouderd bedrijfspand een plan gemaakt voor de nieuwbouw van een kantoortoren (7000m2 BVO)met een parkeergarage. Het complex wordt gesitueerd langs de A4 bij bedrijfsterrein Roomburg en zal worden voorzien van een witte aluminium gevelbekleding. 

Hospice Amandi

Nieuwe Wetering

 

 

Ons ontwerp voor Hospice Amandi in Nieuwe Wetering is in samenwerking met de gemeente voor de buurt gepresenteerd en goed ontvangen. De fundering van een leegstaande basisschool (De Meerpaal) zal hiervoor worden hergebruikt. Zodra de nodige sponsorgelden binnen zijn zal de Omgevingsvergunning worden aangevraagd. Voor nadere info, www.hospiceamandi.nl

Roeivereniging

KSRV Njord Leiden

 

In opdracht van het bestuur van de Koninklijke Studenten Roei Vereniging Njord werd in 2007 het gehele pand inwendig gerenoveerd door uitbreiding van het sanitair en forse vergroting van de ergometerzaal. De universiteit gaf ons  een vooropdracht om het gebouw bouwkundig in kaart te brengen.

In 2016 werden de bestaande roeiloodsen  uitgebreid met een 1 laags volume in de karakteristiek van het bestaande gebouw (architect Dick Roosenburg)

Op dit moment wordt er gestudeerd op wederom uitbreiding van de ergometerzaal.

Boerderij aan het watertje

Zoeterwoude-dorp 

 

 

Gelijk aan destijds de restauratie van Hofstede Oud Raadwijk in Zoeterwoude zijn we thans betrokken bij de mogelijke restauratie van dit Rijksmonument.

Rectorhuis Meerburgkerk Zoeterwoude-Rijndijk

 

 

Wij hebben destijds voor deze locatie een plan voor sociale huisvesting (voor Rijnhart Wonen) in combinatie met renovatie van het Rectorhuis gemaakt. Binnenkort zal het pand in de verkoop gaan en hebben hiervoor een aantal gebruiksopties geanalyseerd.

Pastorie Meerburgkerk Zoeterwoude-Rijndijk

 

 

Wij hebben destijds de pastorie/Meerburgkerk geheel opgemeten en voor de Gemiva SGV groep een plan voor huisvesting van hun kantoor in de pastorie gemaakt.  Binnenkort zal het pand in de verkoop gaan en hebben hiervoor een aantal gebruiksopties geanalyseerd.

Villa aan de Dordogne

Frankrijk

 

 

Oorspronkelijk ontworpen voor een locatie langs de Dordogne in Frankrijk, mogelijk binnenkort her ontwikkeld voor een locatie dichter bij huis.

Orkaanbestendig 

Sint-Maarten

 

Deze week een plan van aanpak

"voor een orkaanbestendig Sint Maarten" verstuurd naar de Rijksoverheid en het Ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voor nader overleg. Het betreft een samenwerking tussen 3 Nederlandse architectenbureaus die vanuit een "bottom up" aanpak de herontwikkeling van de vele Low-Cost area's op Sint Maarten
moet bevorderen.